20-TOM

Oplašteni termoelementi bez zaštitne armature

Mineralno izolirani oplašteni termoparovi bez zaštite armature (20-TOM) koristi se u gotovo svim industrijskim područjima za mjerenja temperature do 1100 °C, a s plaštem od platine-rodija do najviše 1300 °C.

 

U osnovi se oplašteni termoelementi sastoje od termo žica (unutarnji vodiči) koje su izolirane kompaktnim prahom magnezijevog oksida visoke čistoće i od vanjskog plašta od nehrđajućeg čelika postojanog na visoke temperature ili od legure nikla (npr. Inconel 600®).

Oplašteni termoelementi dostupni su kao jednostruki, dvostruki ili trostruki elementi. Vanjski promjer ovisno o tehničkoj konstrukciji i zahtjevima kupca iznosi od 0,25 mm do 8,0 mm. Oplašteni termoelementi zahvaljujući svojoj konstrukciji nude brojne prednosti u odnosu na konvencionalne termoparove:

  • Male dimenzije za mjerenje temperature na nepristupačnim mjestima (dostupne su sve duljine po želji)
  • Kratko proradno vrijeme za precizna mjerenja promjena temperature
  • Otpornost na vibracije i visoki tlak
  • Optimalna zaštita unutarnjeg vodiča od korozije, oksidacije, mehaničkih oštećenja i kemijskog onečišćenja.
  • Stabilnija električna izolacija u usporedbi s keramički izoliranim termoparovima.
  • Jednostavna i tijesna montaža

 

Mogućnosti isporuke:

Isporučujemo sve uobičajene izvedbe i promjere oplaštenih termoelemenata s montiranim utikačima, priključnim glavama, kompenzacijskim vodom kao i priborom i svim učvršćenjima.

Za specifične zahtjeve i norme (kao što su npr. AMS, CQI-9 i dr.) isporučujemo i plašne elemente posebno strogih tolerancija, u klasi koja se često naziva "boljom klasom 1".

Termoelektrični naponi i mjerne tolerancije naših oplaštenih mjernih uložaka sukladni su s normom DIN EN 60584, klasa 1.

Primjeri primjene za oplaštene termoelemente bez zaštitne armature: