20-TOM

Termoelemente cu izolație minerală fără teacă de protecție suplimentară

Termoelementele cu izolație minerală fără teacă de protecție suplimentară (20-TOM) sunt folosite aproape în toate ramurile industriale unde este nevoie de măsurarea temperaturii până la maximum 1100°C, iar cu teacă PtRH până la 1300°C.

 

Partea esențială a termoelementelor cu izolație minerală o reprezintă conductorii interiori ai termoelementului și mantaua metalică, de regulă din Inconel 600 sau din oțel refractar de calitate superioară.  Cei doi conductori interiori au o joncțiune și sunt izolați cu pulbere ceramică (oxid de aluminiu).

Termoelementele cu izolație minerală sunt disponibile ca elemente singulare, duble sau triple. Diametru exterior depinde de structura tehnică și destinație oscilând între 0,5mm și 8,0mm. Termoelementele cu izolație minerală comparativ cu termoelementele standard au un avantaj considerabil ce decurge din construcția lor compactă:

  • Dimensiuni mici și elasticitate mare a măsurătorilor în locuri greu accesibile.
  • Timp scurt de reacție și măsurare de precizie la schimbări rapide de temperatură.
  • Protecție optimă a conductorilor interior împotriva coroziunii, oxidării, deteriorărilor mecanice  și acțiunilor chimice prin mantaua (teaca) exterioară.
  • Rezistență mare la deteriorare mecanică.
  • Izolare electrică mai stabilă decât în cazul termoelementelor cu izolatori ceramici.

 

Posibilități de livrare:

Livrăm toate tipurile și diametrele de termoelemente cu izolație minerală disponibile prevăzute cu ștechere, capete de conexiune, cu cabluri de compensare cât și accesorii și elemente de fixare de toate felurile .

În cazul cerințelor și standardelor speciale (cum sunt AMS, CQI-9, etc.), oferim termocuple cu toleranțe deosebit de strânse, denumite de cele mai multe ori “mai bune de cât clasa 1”.
Tensiunile electrice și clasele de precizie ale termoelementelor noastre și a elementelor de măsurare sunt conforme cu norma DIN EN 60584 partea 1 și 2 clasa 1.

Domenii de utilizare ale termoelementelor cu izolație minerală și fără teacă de protecție suplimentară: