30-WTE

Termoelemente cotite cu cot filetat

Termoelementele cotite cu cot filetat (30-WTE) se folosesc la măsurarea temperaturii în metalelee topite sau în băi de săruri.

 

Forma cotită a termoelementului asigură poziționarea capului de conexiuni în afara zonei de deasupra băii, zonă în care capul de conexiuni ar fi expus acțiunii temperaturilor înalte și aburilor agresivi.

Termoelementele cotite cu cot filetat oferă – comparativ cu  termoelementele drepte, cu teacă de protecție – avantajul că teaca introdusă în mediul de măsură este schimbabilă, iar teaca de susținere este mai puțin expusă la acțiunea mediului de măsură poate fi confecționată din materiale mai puțin scumpe.

GÜNTHER GmbH produce toate tipurile de termoelemente cotite utilizate în metalurgie. Produsele au tecile de imersie confecționate din oțel, fier pur, oțeluri refractare și aliaje speciale, cât și din SiN, SiC, grafit sau ceramici metalice speciale.

La cerere sondele pot fi dotați suplimentar cu teci ceramice interioare, asigurând astfel creșterea izolației electrice și mărirea stabilității,  în consecință se prelungește durabilitatea termocuplului.

Alternativă pentru cuplurile termice încorporate care pot fi deterioarare în diferite moduri sunt inserțiile de măsură cu izolație minerală care poate oferi numeroase avantaje: protecție optimă a conductorilor interiori împotriva coroziunii, oxidării, deteriorărilor mecanice și poluării chimice datorită structurii compacte a a stratului exterior și izolare electrică mai stabilă decât în cazul cuplurilor termice cu izolație ceramică.

În vederea asigurării funcționării corecte și îndelungate a sondelor noastre, materialele de protecție și cuplurile termice trebuie alese cu mare atenție ținând cont de condițiile aplicațiilor viitoare.

Tensiunile termoelectrice și clasele de precizie ale termoelementelor și inserțiile noastre de măsură corespund cerințelor normei DIN EN 60584, clasa 1 iar pentru termotermoelementele și inserțiile de măsură tip L corespund normei  DIN 43710.

Materiale indicate pentru tecile de protecţie în cazul utilizării în băi de săruri

topitorii temperatura
maximă
material
nitrocarburare feritică 600°C Titan NT
băi de topire, de preîncălzire,
călire, nitrurare,
clorurare, cianurare

1000°C
 
1300°C 

fier pur

1.4821 

 

Materiale indicate pentru tecile de protecţie în cazul utilizării în băi de topire a metalelor

topitorii temperatura
maximă
material
aluminiu 700°C SiN
SiC 
magneziu
aliaje de Al/Mg
700°C fier pur
SiN 
plumb 600°C SiN
zinc 600°C fier pur
oţel
SiN 
cupru 1200°C 1.4762
grafit
alamă 900°C 1.4762
grafit
SiN

 

 

Exemple de utilizare pentru termoelemente cotite cu cot filetat: