53-WHD

Termorezistențe cu teci sudabile de forma 4

Termorezistențele cu teci sudabile (53-WHD) se folosesc la măsurarea temperaturii de până la 800°C în medii gazoase și lichide cum ar fi aer, abur, apa sau uleiuri în condiții de presiuni mari, cu sublinierea că materialul tecii depinde de condițiile aplicației. Teaca de protecție sudabilă este aptă să reziste la presiunea de 700 bari. Sondele de acest tip sunt dotate cu elemente de măsurare schimbabile.

 

Elementul constructiv principal este teaca confecționată din oțel pentru recipienți sub presiune, care este sudată în instalație sau utilaj.

Alegerea tecii de protecție trebuie să țină cont și de accesibilitatea locului de instalare și de acțiunea factorilor fizici și chimici – temperatură, presiune, curgere și substanțe chimice. Valorile solicitărilor sunt, de exemplu, stabilite în tabelele speciale prezentate în norma DIN 43772.

În special problema solicitărilor chimice necesită o analiză amănunțită pentru cazurile și aplicațiile concrete. Adeseori, în timpul probelor de proces se poate stabili că și poluările minore a mediului aplicației pot influența semnificativ durabilitatea și rezistența tecii de protecție.

În aplicațiile speciale (unde se cere o precizie extremă, funcționare stabilă de durată, ș.a.m.d.) recomandăm folosirea termorezistențelor cu toleranțe mai mici. Valorile rezistenței și precizia de măsurarea termorezistențelor noastre corespund cerințelor normei DIN EN 60751.

Domenii de utilizare a termorezistențelor cu teacă sudabilă:

Termorezistențele noastre sunt disponibile și în varianta pentru medii explozive ( cu certificare ATEX).

Mai mult: Sonde de temperatură cu siguranță intrinsecă (antiex)