50-WMS

Termorezistențe cu teacă metalică și inserție de măsură cu izolație minerală

Termorezistențele cu teacă metalică și inserție de măsură cu izolație minerală (50-WMS) sunt folosite la măsurătorile generale de temperatură, în principal în medii lichide și gazoase care ating maximum +600°C, în cazuri de excepție până la +800°C. Utilizările tipice sunt sistemele de răcire a aerului și de aer condiționat, de încălzire, cuptoare și utilaje și în industria chimică.

 

Tecile de protecție ale acestor produse sunt confecționate din tuburi metalice trase sau sudate pe generatoare. În funcție de aplicație, GÜNTHER GmbH are pe stoc tevi confecționate din peste 40 de tipuri de materiale, unele înalt aliate. Tecile de protecție sunt închise prin prelucrare la cald sau prin sudarea unei rondele.

Vârful tecii poat fi redus ca diametru pentru a scurta timpul de reacție. Pentru a prelungi durata de funcționare se pot utiliza teci cu pereți mai groși sau pot fi folosite teci interioare ceramice.
Se utilizeaza toate termorezitențele utilizate pe plan internațional și toate tipurile de conectori de proces demontabili (ca de exemplu flanșe mobile sau mufe cu filet) și capuri de conexiune .

În funcție de modul de conectare (la 2, 3 sau 4 fire, în funcție de precizia de măsură solicitată și de lungimea conductorului) , termorezistențele conțin 2,4 sau 6 conductori de cupru , înconjurați de o teacă subțire, metalică, de obicei confecționată din oțel inoxidabil. Conductorii interiori sunt izolați cu pulbere ceramică presată. Senzorul de măsură (termorezistența) este conectat prin conductori.

Elementul standard de măsură este 1 x Pt100 cf. normei DIN EN 60751,cu montaj la 2 fire, clasa B . Există posibilitatea de executare a sondelor cu elemente Pt500 și Pt1000.  Elementul de măsură încorporat este etanșat față de atmosferă.
În aplicațiile speciale (unde se cere o precizie extremă, funcționare stabilă, de durată, ș.a.m.d.) recomandăm folosirea termorezistențelor cu toleranțe mai mici.

Valorile rezistenței și precizia de măsurară a termorezistențelor noastre corespund cerințelor normei DIN EN 60751.

Prin structura lor, termorezistențele cu teacă metalică și inserție de măsură cu izolație minerală au anumite avantaje în comparație cu termoelementele obișnuite :

  • dimensiuni reduse și felxibiliate maximă penru măsurarea temperaturii în locuri greu accesibile (diametre 1,5 – 6,0 mm).
  • timp scurt de reacție pentru măsurarea exactă a variațiilor de temperatură
  • protecție optimă a senzorului prin structura închisă

Domenii de utilizare a termorezistențelor cu teacă metalică și inserție de măsură cu izolație minerală:


Termorezistențele noastre sunt disponibile și în varianta pentru medii explozive (cu certificare ATEX).

Mai mult: Sonde de temperatură cu siguranță intrinsecă (antiex)