12-THD

Termoelemente sudabile cu teci de forma 4 (vechea denumire teci tip D)

Termoelementele sudabile cu teci de forma 4 (vechea denumire teci tip D)  (12-THD) se utilizează la măsurătorile standard  a temperaturii în medii gazoase și lichide, cum ar fi aerul,  abur, apă, uleiuri, etc. și în condiții de presiuni mari, unde temperatura maximă a aplicației depinde de materialul de protecție. Teaca de protecție sudată poate rezista presiunea de 700 bari. Armăturile de acest tip sunt dotate cu elemente de măsurare interschimbabile.

 

Partea esențială a construcției termoelementului este teaca de protecție, executată din aliaje metalice de calitate superioară și și destinată sudării termoelementului la locul de destinație; important este ca teaca și locul de sudare în instalație să fie din același material.

Alegerea tecii corespunzătoare depinde înainte de toate de condițiile la locul de instalare, cum ar fi de exemplu modul de racordare care să reziste la temperatură înaltă, la presiune și substanțe chimice.

Valorile solicitărilor sunt cuprinse de exemplu în tabelele sarcinilor incluse la norma DIN 43772.
Mai ales solicitările chimice necesită o analiză profundă pentru cazurile și aplicațiile concrete. Frecvent, abia în timpul probelor se poate constata că chiar și cea mai mică impuritate a mediului aplicației poate influența semnificativ comportamentul și durabilitatea tecii de protecție.

Tensiunile electrice și clasele de precizie a termoelementelor noastre și a elementelor de măsurare sunt conforme cu norma DIN EN 60584 clasa 1.

Domenii de utilizare a termoelementelor sudabile cu teci de forma 4 (denumirea veche teci D):